Economia 12/09/2017

El Prat es queda a un pas de Barajas

Queda només 7.900 passatgers per sota de Madrid, amb impuls dels vols intercontinentals

Júlia Manresa
2 min
La aerolínies de baix cost impulsen el trànsit a l’aeroport de Barcelona.

MadridDesprés de dos agostos per sota, el Prat està a tocar de capgirar la truita. En un agost marcat per les cues als controls de seguretat i la presència de la Guàrdia Civil a l'aeroport de Barcelona, el Prat ha aconseguit marcar un altre rècord i tancar el mes amb 4,9 milions de passatgers, un 5,2% més que l'agost passat i només 7.900 passatgers menys que els que van passar per l'aeròdrom Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Feia dos anys que la infraestructura catalana quedava clarament per sota de la de la capital de l'Estat malgrat que el 2013 i el 2014 havia aconseguit avançar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, la capacitat de Barajas continua sent més gran i des que va començar l'any manté la primera posició. Així, segons les dades comunicades aquest dimarts per Aena, el gestor aeroportuari espanyol, fins a l'agost Barajas va registar 35,4 milions de passatgers, mentre que el Prat en va registrar 32 milions. El creixement, però, és més important en l'aeròdrom català, que augmenta un 7,9% el seu trànsit de passatgers entre el gener i l'agost comparat amb el mateix període de l'any anterior. Barajas, en canvi, creix un 6,3%.

De tota manera, l'agost va ser un mes rècord per al conjunt de la xarxa espanyola, per la qual han passat 27,4 milions de passatgers, un 16% del total dels 168,3 milions de passatgers que han passat per tots els aeroports de l'Estat fins al vuitè mes de l'any. En conjunt, l'increment de passatgers a l'agost va ser del 6,2%, i en el que portem acumulat de l'exercici, del 8,3%.

Els vols intercontinentals

Les rutes a l'Àsia i el Pacífic són les que creixen més

En el cas del Prat, aquest agost s'ha fet evident la creixent demanda de vols de llarg abast, les rutes intercontinentals. Segons les dades d'Aena, aquestes van ser les que van créixer més, particularment els vols a l'Àsia i al Pacífic, que van registrar un increment del 115,9%, seguits dels vols cap a l’Amèrica Llatina i el Carib (+31,3%) i l'Amèrica del Nord (+27,3%). Precisament aquest estiu el Prat ha inaugurat rutes de baix cost amb l'arrencada de Level a la costa oest dels Estats Units, l'estrena de les rutes a Los Angeles, San Francisco, Miami i Nova York per part de Norwegian i el vol a Xangai d'Air China.

D'altra banda, els passatgers de vols de fora de la Unió Europea són els que més han crescut a l’agost, amb un increment del 14,2%. Mentrestant, els usuaris de vols internacionals augmenten un 4,1%

I el Prat no és l'únic aeroport català amb bones xifres. El de Girona va tancar el mes d'agost amb 297.665 passatgers, un 15,4% més que el juliol del 2016. Des de començaments d'any, l’aeròdrom gironí suma 1.407.413 usuaris, un 15,9% més que el juliol del 2016.

stats