Economia 26/06/2015

El president d'Enagás deixa la porta oberta a la reobertura del Castor

Antoni Llardén creu que la setmana que ve es podria arribar a un calendari per tirar endavant el MidCat, la interconnexió de gas entre Catalunya i França

Ara
1 min
Antoni Llarden, president del grup transportista Enagás.

BarcelonaEl president d'Enagás, Antoni Llardén, ha deixat oberta la porta a una reobertura del magatzem de gas Castor, davant de la costa de Vinaròs, si els informes encarregats al Massachusetts Institute of Technology (MIT) ho avalen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Llardén ha dit que l'encàrrec que té Enagás es mantenir el polèmic dipòsit "inertitzat i vigilant que tot estigui bé", que seria com fer de "masover", però en una segona fase arribaran els informes encarregats al MIT, que "obriran dos possibles camins: que es torni a explotar o que s'hagi de desmantellar".

Llardén ha explicat que Enagás té tres dipòsits de gas a l'Estat –al Pirineu, a Guadalajara i al País Basc–, on mai hi ha hagut problemes com els del Castor, que va causar un seguit de terratrèmols a la zona. Llardén ha explicat que aquests dipòsits es tarda entre cinc i sis anys a omplir-los i es sotmet la zona a una espècie de "gimnàstica geològica", omplint i buidant els dipòsits molt a poc a poc.

El president d'Enagás s'ha referit també a la possible interconnexió de gas entre l'Estat i França pel Pirineu català, projecte conegut com a MidCat i que vol impulsar l'actual Comissió Europea presidida per Jean-Claude Juncker. Llardén ha dit que la reunió de Juncker amb els presidents espanyol, francès i portuguès d'aquest mes de març va desencallar el tema i ha explicat que la setmana que ve hi haurà una important reunió a París, presidida pel comissari europeu d'energia, Miguel Arias Cañete, "en la qual es podria tancar l'acord i el calendari".

stats