Economia 09/06/2015

El preu de l'habitatge ja fa un any que augmenta a Espanya

La pujada de preu del primer trimestre va ser de l'1,5% de mitjana però l'obra nova va repuntar encara més, fins al 4,4%

Europa Press
1 min
Les hipoteques toquen fons

MadridEl preu de l'habitatge lliure va augmentar un 1,5% en el primer trimestre en relació amb el mateix trimestre del 2014, tres dècimes menys que el repunt interanual del quart trimestre del 2014 (+1,8%), segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, ja són quatre els trimestres consecutius en què els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals positives després de sis anys de caigudes.

Per tipus d'habitatge, el preu de l'habitatge nou va pujar un 4% en comparació amb el primer trimestre del 2014, ampliant en més de dos punts l'augment interanual del trimestre anterior. Es tracta del major increment interanual que experimenta el preu de l'habitatge nou des del segon trimestre del 2008, quan va pujar un 5,3%.

Per la seva banda, el preu de l'habitatge usat es va incrementar un 1,1% en el primer trimestre en relació al mateix període de 2014, sis dècimes menys que en el quart trimestre de l'any passat.

stats