Economia 24/07/2017

Privalia haurà de readmetre un treballador a qui va acomiadar perquè la seva dona tenia càncer

L'home va utilitzar en diverses ocasions dies de les seves vacances i va demanar permisos per acompanyar la seva muller al metge

Ara
2 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

BarcelonaEl jutge social 21 de Barcelona ha condemnat Privalia a readmetre i indemnitzar un extreballador a qui va acomiadar per faltar al seu lloc de treball de forma freqüent, ha informat en un comunicat el Col·lectiu d'Advocats Ronda. Aquesta destitució va venir motivada perquè a la dona del treballador se li va diagnosticar un càncer de mama. Davant aquesta situació, l'home va utilitzar diferents dies de festa i va demanar permisos per acompanyar-la al metge.

Privalia, una empresa de venda en línia, va formalitzar l'acomiadament al·legant causes disciplinàries després que l'extreballador informés l'empresa sobre la situació clínica de la seva dona. De fet, deu dies abans de ser destituït va sol·licitar un permís de dos dies per atendre un ingrés hospitalari d'urgència.

En la sentència, el jutge considera que l'empresa "no aconsegueix acreditar una justificació objectiva i raonable de la causa de l'acomiadament", sinó que es manté oculta la veritable causa.

El jutge també argumenta que el fet que l'extreballador demanés freqüents permisos o vacances per acompanyar la seva dona davant aquesta malaltia "és una circumstància personal que en cap cas pot ser motiu ni causa d'acomiadament".

La resolució, quatre anys després

El 2013, a la dona d'aquest extreballador li va ser diagnosticat un càncer de mama. Dos anys després, el febrer de 2015, la malaltia es va declarar com a incurable i se li va començar a administrar un tractament pal·liatiu. El treballador va comunicar la situació als seus superiors uns dies abans del seu acomiadament.

La sentència encara no és definitiva, ja que podria ser recorreguda per Privalia. El veredicte del jutge conclou que l'empresa haurà de readmetre el treballador en el seu lloc de treball i indemnitzar-lo amb un import de més de 15.000 euros en concepte de danys i prejudicis. A més, també se li haurà d'abonar l'import del sou que va deixar de cobrar des de l'acomiadament (quasi 90.000 euros) i els deutes salarials (poc més de 3.000 euros).

stats