Quadern del Mobile. Dia 2: Coneixement del medi

2 min
El CyberDog de consum que ha presentat Xiaomi.

Animals 

Una nova cabina hologràfica instal·lada a l’Hospital de Sant Joan de Déu permet als infants ingressats viure una experiència virtual interactiva amb fauna de la regió del Sahel: un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga. L’experiència, supervisada pels biòlegs del Zoo de Barcelona, no és l’única presència animal al MWC. També hem d’incloure els nombrosos gossos robot que entretenen els visitants de diversos estands, amb presència majoritària del conegut Spot de Boston Dynamics que mostren IBM i Telefónica, entre altres companyies, però també un model encara més industrial que hi ha a l’espai de Korea Telecom i el CyberDog de consum que ha presentat Xiaomi. En canvi, l’empresa expositora DataDog no té cap mascota a la vista.

El CyberDog de consum que ha presentat Xiaomi.

Plantes

Completant el programa de l’assignatura de ciències naturals i connectades, a l’estand del grup britànic Vodafone es pot veure una aplicació d’agricultura de precisió que combina sensors connectats de qualitat de l’aire i de propietats del sòl amb les imatges d’un satèl·lit que sobrevola el tros 14 vegades al dia i el fotografia amb una resolució d’un píxel cada 30 centímetres. I al costat, el dispositiu connectat amb què la filial de l’operadora a Romania capta els sons dels boscos protegits de la regió dels Carpats, els analitza i, en cas que reconegui una motoserra o un tret, avisa els agents forestals d’un possible cas de tala o caça il·legals i els envia el fitxer d’àudio geolocalitzat.

Cortesia de congressista

En aquesta edició del MWC —com tampoc a la de mínims del 2021— no hi ha els pràctics menjadors temporals per als congressistes, amb els seus tradicionals quatre menús pensats per a comensals de tot el món. Cadascú s’espavila com pot amb els serveis de restauració permanents de la Fira. El que sí que hi ha, escampats pels pavellons d’exposició, són nombrosos tiradors de la cervesera Damm, un dels patrons corporatius de la Fundació Mobile World Capital. La marca també ha substituït Huawei com a patrocinadora de la cinta vermella per penjar del coll la identificació de congressista. Una credencial que no serveix per accedir al recinte —el codi QR és només al mòbil— però que als estands agraeixen molt per saber amb qui parlen. Per això l’organització ha instal·lat diversos quioscos perquè es pugui imprimir si no s'ha fet a casa.

stats