Economia 25/02/2014

L'Estat implantarà una tarifa plana de cotitzacions a la seguretat social si s'augmenta plantila

Rajoy anuncia que serà de 100 euros per cada treballador durant un període màxim de 2 anys, i que qui cobri menys de 12.000 euros no pagarà IRPF

Ferran Casas
1 min
Mariano Rajoy durant la seva intervenció en el debat de política general / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que implantarà una "tarifa plana" de 100 euros al mes en les cotitzacions socials per a les empreses que creïn llocs de feina. La mesura de gràcia fiscal podrà durar fins a 24 mesos, durant els quals l'empresa pagarà aquests 100 euros de cotització per cada treballador.

Segons els càlculs de Rajoy això podria suposar fins al 75% de rebaixes en les cotitzacions a la seguretat social per a les empreses que ampliïn les plantilles. Si abans dels tres anys el creixement de la plantilla no es consolida, la companyia en qüestió hauria de reintegrar tots els beneficis aplicats, segons ha explicat el mateix cap de l'executiu al debat de política general al Congrés.

Pel que fa als impostos, també ha assegurat que les persones amb sous per sota dels 12.000 euros bruts l'any quedaran directament exemptes de pagar l'impost sobre la renda de les persones físiques.

stats