Economia 08/02/2013

Rajoy, satisfet perquè Espanya continua sent receptor net

El president espanyol celebra com un "triomf" que l'Estat rebi gairebé 1.000 milions per lluitar contra l'atur juvenil. Espanya tindrà un saldo positiu amb la UE del 0,2% del PIB

Ara
1 min

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat cansat però satisfet pel resultat de la cimera dels pressupostos comunitaris, perquè Espanya continuarà sent receptor net de fons europeus. L'Estat tindrà un saldo positiu amb la UE del 0,2% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un bon acord", ha destacat Rajoy en la roda de premsa posterior a la cimera, ja que Espanya rebrà més diners dels que aportarà. L'Estat mantindrà els fons de cohesió i agraris, però el que més ha celebrat el president és el pla contra l'atur juvenil.

El pla, demanat per Espanya, líder a Europa en atur juvenil amb el 55,6%, es dotarà amb 6.000 milions, dels quals 3.000 "seran diner nou". D'aquests, Espanya en rebrà gairebé 1.000, cosa que Rajoy ha celebrat i ha mostrat "satisfacció per aquest triomf".

Rajoy no ha detallat com s'empraran aquests 1.000 milions, però creu que serà "prou flexible com perquè cada país pugui fer el que consideri oportú". El president espanyol ha parlat de bonificacions a la Seguretat Social, política molt estesa a l'Estat, i d'ajudes directes.

stats