Economia 01/08/2019

Rècord històric en la contractació d’oficines a la ciutat de Barcelona el primer semestre

Es va arribar a una xifra rècord de més de 249.000 metres quadrats, un 17% més que durant el mateix període de l’any anterior

X.g.
2 min
Un edifici d’oficines a la zona del districte tecnològic del 22@.

BarcelonaDurant el primer semestre de l’any es van formalitzar a Barcelona 168 contractes de lloguer d’oficines i es va arribar a una xifra rècord de més de 249.000 metres quadrats, un 17% més que durant el mateix període de l’any anterior, segons l’últim informe elaborat per la consultora BNP Paribas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per zones, el 22@ es manté com l’àrea urbana amb més activitat de mercat d’oficines de Barcelona, amb una quota que durant els primers sis mesos de l’any va concentrar el 32% del total d’operacions a la ciutat. Entre l’abril i el juny, el 22@ i el centre de Barcelona van registrar el nombre més gran d’operacions, amb 29i 23 contractacions respectivament, amb una mida mitjana de 1.266 metres quadrats per operació.

Segons apunta l’informe, a la superfície entregada durant el segon trimestre de l’any s’hi sumaran 28.000 metres quadrats més corresponents a vuit projectes en desenvolupament que s’entregaran al llarg de l’exercici, i per a l’any 2020 s’espera que s’entreguin gairebé 90.000 metres quadrats més.

El lloguer d’espais de coworking segueix entre les operacions més destacades del segon trimestre, amb cinc contractacions liderades per les empreses Monday, First Workplaces i WeWork, que han llogat un total de 14.500 metres quadrats de superfície d’oficines.

La renda mitjana de lloguer d’oficines a la capital catalana, al tancament del segon trimestre d’aquest any, ha crescut un 12% respecte als preus de l’any passat, fins a 17,7 euros per metre quadrat al mes de mitjana. Per zones, tant el centre financer de Barcelona com el districte 22@ han registrat rendes mitjanes de lloguer superiors als 20 euros per metre quadrat, i fins i tot superiors als 27 euros en el cas de la Torre Glòries, uns preus que ja arriben als dels nivells previs a la crisi immobiliària.

Més inversió

El volum d’inversió (incloent-hi compres i construcció d’edificis) entre l’abril i el juny ha arribat als 1.300 milions d’euros, cosa que representa el 52% del total acumulat durant el primer semestre, un període en el qual destaca la venda de la seu de Telefónica a Barcelona a Diagonal Zero Zero per 150 milions d’euros, i la de la Torre Auditori, a la Zona Franca, per 98 milions d’euros.

stats