Economia 30/05/2018

Reynés simplifica l'estructura de Gas Natural

Redueix de sis a quatre les àrees de negoci

Ara
2 min
Seu central de Gas Natural Fenosa, a Barcelona

BarcelonaGas Natural Fenosa ha decidit simplificar la seva estructura organitzativa, reduint a quatre les seves àrees de negoci i unificant en una les de gas i electricitat, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, l'actual president executiu de la companyia, Francisco Reynés, continua amb la seva estratègia de simplificar el govern de Gas Natural, després de la reforma del seu consell d'administració i la supressió de la comissió executiva.

Les quatre àrees de negoci del grup energètic passaran a ser: gas & power (gas i electricitat), infraestructures (Espanya i Magrib), infraestructures Amèrica Llatina Sud (Xile, l'Argentina, el Perú i el Brasil) i infraestructures Amèrica Llatina Nord (Mèxic i Panamà).

Aquesta decisió s'emmarca en l'estratègia de simplificació i eficiència per a tot el grup, que serà una de les característiques del nou pla estratègic de la companyia, que es presentarà a finals de juny, i permetrà agilitar la presa de decisions.

Al capdavant de l'àrea de gas i electricitat hi haurà Manuel Fernández, home de la casa i que ocupa actualment el càrrec de director de negocis majoristes d'energia de Gas Natural.

Al capdavant de les àrees de l'Amèrica Llatina sud i nord i haurà Antonio Gallart i José Sanleandro, respectivament, i l'encarregada d'Espanya i el Magrib serà Rosa Sanz, tots ells professionals amb llarga trajectòria en el grup.

A més, el president de Gas Natural Fenosa, Francisco Reynés, portarà aquesta simplificació de l'estructura del grup també a les àrees corporatives, que seran: financera, serveis jurídics, comunicació, recursos i control.

Al capdavant hi haurà Carlos Álvarez (direcció financera), Manuel García Cobaleda (serveis jurídics), Jordi García Tabernero (comunicació), Antonio Perís (recursos corporatius) i Jon Ganuza (control).

Així mateix, es crea el departament de mercat de capitals, amb la finalitat de posar en valor les relacions amb els inversors, al capdavant del qual hi haurà Steven Fernández, conegut de Reynés, ja que ha estat cap de relació amb inversors d'Abertis, segons avança el portal Hispanitat.

El dia 27 de juny el grup celebrarà a Madrid per primer cop, després del canvi de seu provocat per l'1-O, la seva junta general d'accionistes, en la qual, entre altres canvis dels seus estatuts, també proposarà un canvi en la seva denominació social.

Així mateix, se sotmetrà als accionistes la simplificació del consell d'administració, proposada aquesta setmana per l'òrgan rector de la companyia. El nombre de membres es reduirà fins a un total de 12. Després de la sortida del seu anterior president, Isidre Fainé, el consell de la companyia estava compost per 16 consellers.

D'aquesta manera, l'òrgan rector de Gas Natural Fenosa passarà, una vegada sigui aprovat per la seva junta general d'accionistes, a estar compost per un president executiu, Francisco Reynés, sis consellers dominicals i cinc consellers independents.

Gas Natural Fenosa treballa actualment en el que serà el seu nou pla estratègic, que presentarà a finals del mes de juny, i que marcarà el full de ruta de l'energètica per al període 2018-2022.

Aquest pla, que se centrarà en la creació de valor per als accionistes, tindrà com a pilars la gestió i organització, l'optimització de la cartera de negocis, la focalització del negoci i la remuneració a l'accionista.

stats