Resultats
Economia 17/06/2022

Roca Group triplica beneficis i guanya 179 milions el 2021

Registra 2.053 milions d'ingressos, un 21,9% més que l'exercici anterior

ARA
2 min
Roca Group

BarcelonaL'empresa de sanitaris Roca Group ha deixat ja enrere els resultats tocats per la pandèmia. El 2021 va triplicar beneficis, fins als 179 milions d'euros, després de registrar uns guanys de 60 milions l'any anterior. Aquests bons resultats es deuen a un increment de les vendes gràcies a la tornada a la normalitat després de la pandèmia, en què ha assolit una facturació de 2.053 milions d'euros, un 21,9% més que el 2020.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El resultat d'explotació (ebitda) es va situar en 401 milions, un 31% més. A més de la tornada a la normalitat, la companyia assenyala que aquests resultats s’han obtingut també gràcies a l’optimització de processos, la contenció de costos i la seva estratègia de creixement rendible i sostenible. L'empresa manté Espanya com el seu principal mercat pel que fa a vendes, i ha recuperat la tendència de creixement sostingut que es registrava des del 2014.

El conseller delegat de Roca Group, Albert Magrans, ha destacat que “la implicació i l'esforç dels professionals que formen part de la companyia han permès tancar el 2021 amb xifres molt positives”. A més, ha explicat que “aquesta recuperació s'ha aconseguit malgrat estar en un context d'escalada inflacionària per l'augment del cost de l'energia i de les primeres matèries, i gràcies a l'excel·lència de totes les operacions del grup”.

Inversions per 124 milions

Durant el 2021, la companyia va invertir 124 milions d’euros, enfront dels 106 milions de l’any anterior, que es van destinar principalment a sostenibilitat, innovació, digitalització i indústria 4.0. Alhora el grup va continuar amb la seva política d’adquisicions, entre les quals destaca la compra del 75% del negoci de mobles de bany del grup valencià Royo, d’una planta de porcellana sanitària a Ceará (Brasil) i de l’empresa alemanya Sanit.

Alhora Roca manté l'aposta per la innovació que ja va engegar l'exercici passat amb la creació de Roca Group Ventures, un fons de corporate venturing dotat amb 25 milions d'euros i dirigit a invertir en start-ups i projectes d'emprenedoria vinculats a l'espai de bany, prioritzant aquells que tinguin el focus en pràctiques respectuoses amb el medi ambient.

Segons explica la companyia, els bons resultats de l'exercici permeten a Roca continuar invertint en el seu full de ruta de sostenibilitat, impulsant mesures d'eficiència energètica i reduint consums d'aigua, generació de residus i emissions de gasos d'efecte hivernacle. En els últims tres anys, el grup ha reduït un 25,9% les seves emissions de carboni malgrat l'increment en vendes i producció en aquest període.

stats