Economia 12/05/2015

El president de la patronal de la banca veu "positiu" que el PP perdi les majories absolutes

Roldán (AEB) considera que "no cal exagerar" amb la possible fragmentació del panorama polític a l'Estat perquè pot anar bé no comptar amb un "poder absolut"

Europa Press
2 min
El president de l'AEB, José María Roldán, a Santander. EFE

MadridEl president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, ha afirmat aquest dimarts que "no cal exagerar" sobre un eventual panorama polític sense majories absolutes com a resultat dels processos electorals d'aquest any. En aquest sentit, considera que pot ser "positiu" no comptar amb un "poder absolut", és a dir, que el PP perdi les majories absolutes que ostenta tanta al Congrés com també en diferents comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La disciplina de mercat que ningú té un poder absolut també pot ser positiva en d'altres àmbits", ha indicat Roldán en un esmorzar informatiu organitzat per Aragonex a Madrid. El president de la patronal de la banca ha recordat que Espanya ha tingut governs de majoria "bons i dolents", igual que ha passat amb governs de minoria.

Preguntat per algunes de les propostes dels partits, com la dació en pagament retroactiva, Roldán s'ha limitat a declarar que el sector bancari "accepta com a preu" els resultats electorals. "La banca, com qualsevol sector, accepta qualsevol decisió que passi per la urnes", ha explicat, per després advocar per que s'elimini la incertesa "com més aviat".

El president de l'AEB ha certificat que la recuperació a Espanya "és molt ferma", si bé ha matisat que "no es pot dir" que s'hagi deixat enrere la crisi. En aquest sentit, ha indicat que el PIB real encara no ha arribat a nivells precrisi i ha urgit a reduir la "elevada" taxa d'atur i l'endeutament exterior. "Espanya està en un procés de recuperació, però les ferides de la crisi han estat enormes. Ens caldrà temps i paciència per superar unes conseqüències gravíssimes", ha assegurat.

Finalment, ha destacat que l'exposició del sector privat d'Espanya a Grècia és mínima i ha confiat en un acord entre el país hel·lè i la UE. "Sense treball tècnic no es pot avançar en l'acord", ha apuntat, en considerar que ha existit un "excés de missatge polític".

stats