Economia 12/05/2015

Roldán sobre la pensió de Cano (BBVA): "Si a algú no li sembla just, que es pugin els impostos"

El president de la patronal bancaria defensa la indemnització milionària de l'exconseller delegat del BBVA Ángel Cano

Europa Press
1 min
El BBVA guanya 1.929 milions  i millora el seu negoci a l’Estat

MadridEl president de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), José María Roldán, ha defensat els drets de pensió i d'indemnització de l'exconseller delegat del BBVA Ángel Cano, i ha assegurat que si a algú "no li sembla just", que es pugin els impostos fins a unes xifres "adequades".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Per això hi són els impostos. Si a algú no li sembla just, que es pugin els impostos fins allò que es consideri just", ha explicat Roldán, que seguidament ha defensat que un tipus marginal del 50% és "suficient". "Però sempre es pot pensar en un altre tipus de xifra", ha matisat en un esmorzar organitzat per Aragonex.

El president de la patronal bancaria ha demanat que no es generi un "excessiu debat" i ha assegurat que les remuneracions dels alts directius en el sector bancari espanyol "no es caracteritzen per ser altes". "La realitat és que no estan a la part alta de la banda", ha garantit.

Roldán ha defensat la gestió "formidable" de Cano al BBVA durant la major crisi financera des de la Segona Guerra Mundial, alhora que ha recordat que la seva pensió i indemnització pertanyen a una decisió dels accionistes privats. "Qui paga aquestes compensacions són els accionistes del banc", ha aclarit.

stats