ECONOMIA
Economia 30/12/2012

Rosell (CEOE): "El 60% de les empreses té pèrdues, però els empresaris som reflexius i no sortim al carrer"

Defensa que el sector privat ja ha fet les reformes que havia de fer i que ara és el torn del sector públic

Efe
1 min
ROSELL PROVA DE TANCAR EL DEBAT INTERN A LA CEOE El president dels empresaris espanyols assegura que "l'única veu" de l'organització és ell. Ahir va comparèixer davant la premsa, en un intent de tancar el debat intern que s'ha obert entorn de la proposta del pacte fiscal de Catalunya.

MadridEl president de la patronal Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha calculat que "el 60% de les empreses està en pèrdues. El que passa és que els empresaris som més reflexius i no sortim al carrer". Rosell respon així a la pregunta de si percep que "els ciutadans espanyols són massa negatius", en una entrevista al diari 'La Razón', i diu que "el malestar social és evident i el món empresarial no n'és una excepció". El president de la CEOE ha considerat que el sector privat "ha fet ja tota la reestructuració que havia de fer i la caiguda de l'ocupació en el sector privat s'ha aturat, pràcticament. Ara queda la reestructuració del sector públic".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de definir el primer any de Mariano Rajoy al govern com un any de xoc, Rosell ha considerat que a l'economia espanyola li segueix "sobrant greix per molts costats. Per l'administració central, les autonòmiques i les locals. Cal evitar duplicitats. Som un país hiperregulat". Malgrat tot, el president de la patronal ha identificat diversos sectors dinàmics en l'economia, com el turisme o l'exportació (automòbil, béns d'equip, alimentació i química), a més de precisar que Espanya està guanyant posicions a nivell exterior enfront de França, Itàlia o Alemanya.

Respecte a l'anterior president de la CEOE, Gerardo Díaz-Ferrán, a la presó des de començament de mes pel buidament de Marsans, acusat dels delictes d'aixecament de béns i evasió de capitals, entre d'altres, ha comentat que "no podem dir que no ha estat president de la CEOE".

stats