Economia 05/06/2018

Saba inverteix 20 milions per créixer a Itàlia i Xile

La companyia continua l'expansió en ple procés de resoldre la composició accionarial

Ara
2 min
Un dels aparcaments de Saba.

BarcelonaLa companyia catalana d'aparcaments Saba ha destinat un total de 20 milions d'euros a adquirir dos nous aparcaments a Itàlia i a Xile, segons ha informat aquest dimarts la companyia que presideix Salvador Alemany. Així, Saba continua les seves inversions malgrat la situació d'impàs per resoldre la seva composició accionarial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dues operacions permeten a Saba créixer en dos mercats on ja estava present. A Xile, Saba ha adquirit la societat concessionària de l’aparcament de plaça Mekis, al centre de la capital del país, que disposa de 452 places, que explotarà per un termini de 28 anys. Amb 30.000 places, Saba és el primer operador d'aparcaments a Xile.

A Itàlia, la companyia ha obtingut la concessió de l’aparcament d’Assisi Mojano fins al 2046, amb 299 places. En el conjunt d’Itàlia, Saba opera prop de 28.000 places i és el líder del seu sector. Saba està present en cinc països d’Europa i l’Amèrica Llatina i gestiona prop de 210.000 places distribuïdes en 400 aparcaments.

La companyia manté un fort ritme inversor i ha incorporat més de 14.500 places entre el 2017 i principis del 2018.

El president de Saba, Salvador Alemany, ha destacat que les dues noves operacions "la companyia continua activa i reforça encara més la seva voluntat de mantenir el creixement com a objectiu prioritari, a més de consolidar el seu rol d’operador de referència internacional”.

El conseller delegat de Saba, Josep Martínez Vila, ha afegit que, juntament amb el creixement, insistiran "en la innovació, la qualitat en el servei al client i l’impuls del canal digital com a eixos clau" a l’hora de diferenciar-se i incrementar la seva competitivitat.

Les noves inversions s'han conegut una setmana abans que Saba celebri a Barcelona la seva junta d'accionistes, pendent que Criteria –el hòlding de participades de La Caixa– decideixi sobre el futur de la seva participació. Criteria té el 50,1% del capital, mentre que la resta se'l reparteixen els fons KKR, ProA Capital i Torreal, que estarien interessats a vendre.

stats