Economia 25/05/2018

Criteria ajorna la decisió sobre què fer a Saba a l’espera d’una oferta

Tant Saba com CriteriaCaixa estan en compàs d’espera

Dani Cordero
2 min
Criteria ajorna la decisió sobre què fer a Saba a l’espera d’una oferta

El futur accionarial de Saba haurà de continuar esperant. El seu principal accionista, CriteriaCaixa, va ajornar ahir la seva decisió sobre si ven el seu 50,1% de les accions o compra el 40,9% restant i passa a tenir la totalitat del capital. El motiu per esperar és que, segons van explicar fonts coneixedores de les negociacions, els fons interessats en el grup especialitzat en la gestió d’aparcaments encara no han fet arribar una oferta tancada sobre la companyia, que està valorada en uns 1.400 milions d’euros. Arcus, especialitzat en infraestructures, hi estaria interessat.

Tant Saba com CriteriaCaixa estan en compàs d’espera. És per aquest fet que van decidir ajornar fins al 12 de juny la junta d’accionistes ordinària que s’havia de celebrar el 18 de maig. Es van donar un mes de marge que van considerar suficient per poder tancar una negociació que interessa als tres accionistes minoritaris de la companyia: KKR, ProA Capital i Torreal. Van ser ells els que van alimentar l’operació fent públic el seu interès a sortir de la companyia.

Amb el nou horitzó obert i abundants recursos en caixa després d’haver venut un 10% de Gas Natural i el seu 21,5% d’Abertis, el hòlding inversor de la Fundació Bancària La Caixa es planteja quedar-se el 100% de la companyia. Però tot depèn del preu que ofereixin els possibles inversors interessats en Saba. Si és prou satisfactori per vendre, també desfarien seva posició i haurien de buscar altres objectius per rendibilitzar els diners.

Sortida a borsa

Saba, escindida d’Abertis el 2011, és una companyia que el 2016 va facturar 236 milions d’euros i en va guanyar 32. Originalment el seu objectiu era sortir a borsa, però per aconseguir-ho els seus accionistes consideraven que havia de créixer. Una de les operacions que va intentar tancar per fer-ho va ser l’adquisició d’Empark, valorada en 1.000 milions d’euros, que al final es va quedar Macquairie.

Els dos directius que hi ha al capdavant són ben coneguts a l’òrbita de participades de La Caixa. El president és Salvador Alemany, fins divendres al capdavant d’Abertis. El conseller delegat és Josep Martínez Vilà, que també procedia del grup d’infraestructures.

stats