Economia 13/09/2017

El conseller delegat del Banc Sabadell creu que la independència només suposaria "canvis de domicili" a les empreses

Jaume Guardiola admet "nervis i molta preocupació" per la situació política a Catalunya

Ara
2 min
El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, durant el discurs davant dels directius del banc. / Banc Sabadell

BarcelonaEl conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha dit aquest dimecres que no s'estan produint "moviments efectius" per part del sector financer i empresarial amb vista al futur polític de Catalunya. Guardiola, però, ha afirmat que s'estan preparant "plans de contingència" en cas d'una hipotètica independència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El directiu, que ha participat aquest dimecres al Fòrum de Lideratge Empresarial de Bilbao, ha dit que la situació política actual "provoca nervis i molta preocupació". El conseller delegat ha defensat que encara "costa prendre decisions" davant la incertesa de com es resoldran les tensions entre Catalunya i Espanya.

En tot cas, una victòria del 'sí' a la independència no tindria grans efectes sobre la continuïtat de les empreses. "Estaríem parlant de canvis de domicili", ha apuntat Guardiola. El responsable del Banc Sabadell ha dit que no suposaria "moure la gent; al cap i a la fi, ja hi ha unes inversions tancades en un entorn que les ha propiciat". Al gener, el president de l'entitat, Josep Oliu, ja va advertir que el Sabadell podria traslladar la seva seu fora de Catalunya.

Finalment, Guardiola tampoc considera que el mercat estigui fent diferències entre entitats catalanes i no catalanes. Les empreses de Catalunya "es troben dins el sistema, tan regulades com qualsevol altra, i en aquest sentit no hi ha cap element diferencial".

"No hi ha cap inversor racional que es cregui la independència"

Aquest mateix dimecres, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha confirmat que no s'ha identificat "cap moviment de deslocalització" per part de les empreses catalanes. Ara bé, el titular del ministeri ha afegit un matís: no hi haurà canvis microeconòmics perquè la independència de Catalunya no es donarà. "No hi ha cap inversor racional que es cregui la independència", ha sentenciat.

stats