Economia 06/05/2015

Salut suspèn temporalment l'adjudicació del servei d'ambulàncies

Tal i com avança El País, la resolució que va repartir fa un mes el transport sanitari català entre tres grans empreses , multinacionals i fons d'inversió

Ara
1 min
Una ambulància estacionada ahir a la tarda davant de l'edifici de l'Hospital de Bellvitge.

BarcelonaEl Departament de Salut de la Generalitat ha paralitzat temporalment el concurs públic pel qual es va adjudicar el servei de transport sanitari de Catalunya per 2.000 milions d'euros, ta i com avança avui El País.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fa un mes es va repartir el servei entre tres grans empreses, un fons d'inversió de la família italiana Bonomi,propietaris de Port Aventura, la multinacional danesa Falck i la Unió Temporal Egara y Lafuente. Però s'han interposat set recursos contra aquesta resolució que han forçat el Departament de Salut a suspendre temporalment el procés del qual només en faltava la formalització del contracte.

Aquest any, el transport sanitari català va quedar repartit entre menys empreses que el 2006, quan es va celebrar l'anterior concurs públic. Aleshores es van repartir trenta lot entre 15 empreses. Aquest any només es van repartir 13 lots entre aquestes tres grans empreses, cosa que ha provocat la impugnació de la resolució per part de molts dels aspirants a concurs que van quedar fora, com ara el Centre d'Ambulàncies del Baix Ebre, els Serveis Socio Sanitaris Generals o el Servei de transport sanitari de Girona.

La resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector després de la paralització de l'adjudicació podria trigar entre un i dos mesos.

stats