Economia 12/12/2014

Sáenz de Santamaría avala l'optimisme de Rajoy: "L'economia està canviant de cicle"

La vicepresidenta espanyola comparteix la diagnosi del president espanyol, per qui molts aspectes de la crisi ja són "història"

Europa Press
1 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha ratificat les paraules que va pronunciar aquest dijous el president espanyol, Mariano Rajoy, que assegurava que en molts aspectes la crisi econòmica s'ha deixat enrere. La número 2 de l'executiu ha afegit que l'economia espanyola "està canviant de cicle" i que el signe ha canviat" totalment".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al final de la reunió del consell de ministres, la vicepresidenta ha defensat les paraules de Rajoy. Ha destacat que quan el PP va arribar al govern, Espanya estava en recessió i ara, afirma, és el país que més creix de les grans economies de l'eurozona.

A més, ha afirmat que el primer any de legislatura l'atur va augmentar en 585.000 persones i la caiguda, aquest any, és de 515.000. També ha destacat que les exportacions han crescut a un ritme del 9%, la inversió estrangera directa el 2013 va arribar als 29.500 milions d'euros, la prima de risc està baixant i es comença a recuperar el finançament en el sector privat.

"L'economia està canviant de cicle. El signe ha canviat totalment. Cal seguir treballant. Però d'on veníem i on som... És molt diferent destruir ocupació a ritme de mig milió de crear a aquest ritme; és exactament el contrari", ha reiterat Sáenz de Santamaría, després d'afirmar que molts no es pensaven que la situació econòmica d'Espanya podia canviar tant en tres anys.

stats