Economia 05/06/2014

El Santander ven l'Edificio España de Madrid a un magnat xinès per 265 milions

El banc presidit per Emilio Botín es desprèn d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, que passa a mans de Wang Jialin

Efe
1 min
Una imatge de l'Edificio España a Madrid, que el Santander va comprar el 2005. EFE

MadridBanco Santander ha fet oficial aquest dijous la venda per 265 milions d'euros de l'Edificio Espanya, un dels emblemàtics de Madrid, a la societat Renville Invest del magnat xinès Wang Jianlin, propietari del grup Dalian Wanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A mitjan març va saltar la notícia que l'empresari més ric de la Xina, Wang Jianlin, havia presentat una oferta per l'antic gratacels, i el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va assegurar llavors que la venda estava tancada.

No obstant això, el Banc Santander, que va rebre altres propostes d'inversors disposats també a adquirir l'immoble, no ha oficialitzat fins ara la venda a l'empresari asiàtic, que pagarà cinc milions més del que es va estudiar inicialment.

El Santander es va convertir en el propietari de l'històric Edificio Espanya el 2005 adquirint-lo a Metrovacesa per 389 milions d'euros i feia temps que se l'intentava vendre.

El grup Dalian Wanda és un dels majors grups hotelers i de sales de cinema de la Xina i el seu president i fundador, el mateix Wang Jianlin, compta amb una fortuna estimada de 135.000 milions de iuans (més de 16.630 milions d'euros), segons la revista Forbes.

L'immoble de què es desprèn ara el Santander va ser el primer gratacel aixecat a Espanya i el més gran a Europa el 1953.

L'Edificio España es va erigir sobre el solar d'un antic convent destruït durant la Guerra Civil que van adquirir els germans Julián i Joaquín Otamendi, arquitectes i propietaris de la Companyia Immobiliària Metropolitana, germen del que després va ser Metrovacesa.

stats