Economia 08/09/2015

Seat invertirà 3.300 milions a Martorell en recerca i quatre nous models

La filial de Volkswagen anuncia que llançarà al mercat una bateria de quatre nous models en dos anys

Elena Freixa
1 min
rajoy seat cristina calderer

MartorellEl president de Seat, Jürgen Stackmann, ha anunciat aquest dimarts que la companyia desplegarà una inversió de 3.300 milions d'euros en R+D durant els propers cinc anys. Això vol dir que es destinarà a nous projectes i models un 40% més del que s'ha invertit en els últims cinc anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Stackmann també ha explicat que en els propers dos anys sortiran al mercat quatre nous vehicles Seat. El primer serà el nou totterreny urbà que es presentarà l'any que ve i es començarà a vendre a l'estiu. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pogut veure en primícia el model durant la visita que ha fet a Martorell.

En la resta de novetats a la gamma s'hi podria incloure el totterreny urbà de gamma més petita en el qual ja treballa la marca des de fa temps però que el president de Seat ha dit que encara no està confirmat que s'incorpori. Els altres dos nous vehicles podrien ser els nous Ibiza i León, que en aquest període ja els arriba l'hora de renovar-se.

Seat s'endú així un gran pessic de la inversió de 4.200 milions d'euros que el consorci alemany va anunciar per a les seves fàbriques espanyoles (la de Seat a Martorell i la de Volkswagen a Navarra) fa uns mesos.

El vicepresident de compres del grup Volkswagen, l'espanyol Francisco Javier García Sanz, ha subratllat l'aposta "constant i clara" que la multinacional ha fet per Espanya. En xifres, ha dit, el consorci alemany representa l'1,3% del PIB espanyol, fabrica més de 750.000 cotxes i dóna feina a més de 21.000 persones a tot l'Estat.

stats