Economia 08/07/2013

Seat presenta un ERO temporal que afectarà a un màxim de 9.200 treballadors

L'expedient suposarà enviar a casa, de manera rotatòria, a 571 treballadors cada dia entre el setembre i finals d'any. Els 16 dies en què no es fabriqui l'Audi Q3 el nombre d'afectats superarà els 3.000

Elena Freixa
1 min

BarcelonaSeat ha concretat aquest dilluns l'abast de l'Expedient de Regulació d'Ocupació temporal (ERO) que necessita per fer front a la dèbil demanda que preveu els propers mesos. D'entrada, enviarà a casa a 571 treballadors diàriament i de manera rotatòria entre el setembre i el desembre d'aquest any. L'univers de possibles afectats són els 9.200 empleats de la fàbrica de Martorell i de la Zona Franca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesura servirà per pal·liar l'excedent de plantilla que s'ha generat després que s'hagi deixat de fabricar l'Exeo i la dèbil demanda que hi ha al mercat, que fa que les previsions de fabricació davallin mes rere mes.

Per això, a banda dels 571 afectats diaris, Seat també preveu aturar la producció de la línia 3 –d'on surt l'Audi Q3– durant 16 dies fins a finals d'any. En aquestes jornades coincidiran més de 3.00 empleats de la fàbrica afectats per l'ERO, ja que hi ha 2.800 empleats que depenen de la fabricació de l'Audi.

L'expedient temporal, avançat per l'ARA aquest dissabte, continuarà vigent més enllà d'aquest any. Durant el 2014, la línia del nou León (la 2) també té programats fins a 35 dies d'aturada que impicaran enviar a casa a 3.800 treballadors.

Fonts de l'empresa han explicat que l'afectació a la línia del León l'any que ve respon a la necessitat d'adequar-se a la demanda del nou model, que es troba en fase de llançament.

Actualment es produeix a dos torns que es preveuen insuficients per fer front al creixement de comandes del 2014, però potser un tercer torn sencer seria massa i és per això que s'han programat dies de no producció per no generar excedents, han justificat des de l'empresa.

stats