Economia 10/10/2019

Seat i Ficosa enlairen un dron que avisarà els cotxes de la presència de ciclistes i obstacles a la via

És una prova pilot que es durà a terme a un poble de Madrid amb empreses com Telefónica i la DGT

Ara
1 min
El dron envia la imatge en temps real a un servidor

BarcelonaUn conglomerat d'empreses format per Seat, Telefónica, Ficosa i Aeorum s'ha aliat amb la DGT per posar en marxa un projecte pilot en el camp de l'internet de les coses (IoT, per les sigles en anglès). El projecte farà servir un dron i un cotxe connectat per testar un sistema mitjançant el qual es podria avisar els vehicles de la presència de ciclistes i diversos obstacles a la carretera. L'objectiu, ha comunicat aquest dijous Seat, és dotar el conductor d'un "sisè sentit" per prevenir accidents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prova es durà a terme a Robledillo de la Jara, un poble de 90 habitants situat a la serra de Madrid, a 80 quilòmetres de la capital. Per realitzar-lo, les empreses que hi participen han utilitzat una connectivitat mòbil que incorpora algunes de les característiques que s'estandarditzaran quan s'implanti la xarxa 5G.

"Hem vist com el cotxe pot comunicar-se amb el seu entorn en una ciutat, i ara també ho farà en zones rurals", explica César de Marco, responsable de la divisió de cotxe connectat 5G de Seat. "En aquesta prova pilot incorporarem un dron que envia la informació a una xarxa cel·lular que l'envia al vehicle, i el conductor té la informació en el quadre d'instruments", especifica.

El dron és, en aquest sentit, un dels elements claus en el sistema, ja que permetrà que es "protegeixin" zones de baixa visibilitat o de difícil accés. El 5G és l'altre element cabdal, ja que facilitarà que el temps de reacció des de que es detecta un obstacle fins que es comunica al cotxe sigui de 5 mil·lisegons.

stats