Automoció
Economia 25/08/2021

Seat instal·la superrobots per al muntatge de cotxes a Martorell

La màquina pot carregar 400 kg fins a quatre metres de distància i col·laborarà en l'ensamblatge dels nous models

Ara
2 min
El robot més gran que té Seat a la planta de Martorell

BarcelonaDos gegants de dos metres i mig d'alçada i tres tones de pes col·laboraran a partir d'ara en la producció dels vehicles de la marca Seat. Aquesta empresa dedicada al món de l'automoció acaba d'instal·lar dos d'aquests models de robots a la seva planta de Martorell. Són els més grans de la història de la fàbrica i tenen capacitat de transportar fins a 400 quilograms de pes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La idea és que col·laborin en el muntatge dels nous models de la marca, com ja fan 2.200 robots més petits. "Moltes de les peces que formen el puzle d'un cotxe arriben a pesar per si soles centenars de quilos", explica la companyia. "Per poder transportar i muntar les peces més voluminoses del cotxe i que la seva estructura no se'n ressenti gens ni mica, era necessari utilitzar un robot més gran", complementa Miguel Pozanco, responsable de robòtica a Seat.

Perquè, de fet, dins la planta de Martorell ja hi ha robots que poden transportar fins a 700 quilos, però el que necessitava aquest fabricant era una màquina que pogués transportar el pes d'una manera determinada. Tal com explica l'expert, hi ha una relació entre el pes que pot transportar un robot i fins on arriba: "Aquest gegant –diu– pot transportar 400 kg a gairebé quatre metres del seu eix central".

Així, aconsegueixen que el mateix robot uneixi les tres peces del lateral d'un vehicle i pugui traslladar-les a la zona de soldatge sense que cap altre robot hagi de manipular-les.

A més de tot això, aquests robots porten incorporat un software que permet a la companyia monitoritzar a distància totes les seves dades de funcionament, com el consum dels motors i la temperatura. D'aquesta manera l'empresa aconsegueix avançar-se a qualsevol imprevist. "És a dir, es fa un manteniment predictiu, amb la qual cosa aconseguim garantir la qualitat i la precisió de forma continuada", conclou Pozanco.

stats