Economia 11/12/2013

Seat ofereix indemnitzacions de 40 dies per any als 200 acomiadats per l'ERO

Els sindicats valoren positivament les compensacions de cara a aconseguir un pacte amb l'empresa per retallar el personal d'oficines

Europa Press
1 min

BarcelonaLa direcció de Seat ha plantejat indemnitzacions d'entre 40 i 45 dies per any treballat de mitjana per als afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que preveu acomiadar 201 treballadors de les àrees no directament lligades a la producció de vehicles, segons han explicat a Europa Press fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha valorat positivament que si es compleixen aquestes xifres això "suposarà un augment important de la massa indemnitzatòria respecte de l'ERO del 2007", que era l'objectiu del comitè.

"Ens alegrem que siguin unes indemnitzacions superiors a les mínimes que estableix la reforma laboral", ha manifestat Carnero, que ha assenyalat que amb aquestes condicions es podria tancar un acord dilluns que ve.

Seat va presentar l'ERO el 20 de novembre per reduir els costos entre el personal no vinculat directament a la línia de producció i va plantejar inicialment 393 acomiadaments, tot i que els ha reduït a 201 perquè s'aplica als empleats de més categoria i més antiguitat, que són els més costosos.

La companyia justifica l'ERO per causes econòmiques i l'emmarca en un pla per reduir costos que inclou un objectiu de retallar un 5% les despeses del personal indirecte.

A més de l'ERO, Seat va traslladar als sindicats que, de manera temporal, es deixaran de cobrir vacants, es congelaran nomenaments i es reduiran promocions internes.

stats