Economia 25/07/2019

Seat tanca el primer semestre amb un nou benefici rècord

El fabricant amb seu a Martorell assoleix uns guanys de 216 milions en la primera meitat del 2019

Ara
1 min
Interior de la planta de Seat a Martorell

BarcelonaEl fabricant d'automòbils Seat va tancar el primer semestre del 2019 amb un benefici de 216 milions d'euros, la qual cosa representa un rècord en la història de la companyia i una pujada de l'1,9% en comparació amb la primera meitat de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons dades publicades pel grup Volkswagen, matriu de l'empresa, Seat va facturar uns 6.266 milions d'euros, un 8,23% més que en el mateix període del 2018. A més, per primer cop, la marca amb seu a Martorell va sobrepassar els 300.000 vehicles matriculats arreu del món -concretament 314.000 unitats-, cosa que també suposa un augment de més del 8% respecte a un any enrere.

El grup Volkswagen ha destacat que la demanda dels vehicles de Seat, sobretot els Arona i Ateca, ha estat la base del creixement de l'empresa en aquests últims mesos. Les millors vendes van permetre compensar l'impacte negatiu de la pujada de costos, un fet que el grup valora positivament tenint en compte el context de caiguda del mercat automobilístic a Europa.

"Seat aspira a consolidar en el conjunt del 2019 els bons resultats financers que està aconseguint. Al mateix temps, mantindrà la seva xifra d'inversions i despeses en R+D per a nous models", ha indicat l'empresa.

stats