Economia 27/02/2018

Selenta invertirà 30 M€ a renovar l’Hotel Torre Catalunya

Un cop rehabilitat, l’hotel tindrà a la planta 23 un restaurant Nobu, el desencadenant de l’aliança entre Mestre i la cadena de De Niro

Xavier Grau
2 min
Selenta invertirà 30 M€ en renovar l’Hotel Torre Catalunya

El grup hoteler Selenta invertirà 30 milions d’euros en la renovació i rehabilitació de l’Hotel Torre Catalunya, a tocar de l’estació de Sants, segons va informar a l’ARA el president del grup hoteler, Jordi Mestre, que va explicar que el projecte de reforma està pràcticament a punt i que la tramitació dels permisos d’obra ja està molt avançada. El grup Selenta acaba d’invertir 60 milions d’euros en la rehabilitació integral de l’Hotel Sofia, una reforma que es va endarrerir uns cinc mesos perquè l’Ajuntament de Barcelona va precintar les obres de les plantes superiors després d’unes “discrepàncies en la interpretació dels permisos”, segons Mestre. El precinte es va produir després d’un accident laboral a les obres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A diferència del Sofia, el nou Torre Catalunya serà propietat del grup Selenta, però la gestió serà compartida amb Nobu Hospitality, la companyia hotelera fundada per l’actor Robert De Niro, el xef Nobu Matsuhisa i el productor de cinema Meir Teper. Un cop rehabilitat, l’hotel tindrà a la planta 23 un restaurant Nobu, el desencadenant de l’aliança entre Mestre i la cadena de De Niro. Segons explica Mestre, va ser ell qui va buscar Nobu de soci després d’allotjar-se amb la seva filla en un hotel de Londres d’aquesta cadena i quedar sorprès pel seu concepte. Amb la reforma, l’hotel perdrà algunes habitacions, ja que passarà de les 272 actuals a 265.

Selenta té actualment sis hotels, tres dels quals són a Barcelona -el Sofia, l’Expo i el Torre Catalunya- i la resta a Marbella, Tenerife i València. La companyia compta amb un total de 2.800 habitacions i una plantilla de 1.400 persones.

Afany de créixer

Selenta Group, controlat en un 100% per Jordi Mestre, va tancar el 2017 amb una facturació pròxima als 130 milions d’euros. La companyia va néixer el 1976 quan Antoni Mestre, pare de Jordi Mestre, va obrir l’Hotel Expo de Barcelona. El Torre Catalunya es va inaugurar el 2004. El 2003 va comprar el Princesa Sofía, ara anomenat només Sofia. L’empresa, que l’any passat va passar d’anomenar-se Expo Hoteles a Selenta Group, vol buscar noves oportunitats de negoci, ja sigui en hotels de propietat o de gestió, i amb aliances com la de Nobu o la que té amb Hard Rock a l’illa de Tenerife.

stats