Economia 24/04/2014

Silva aconsegueix suspendre el seu judici amb un recurs contra dos membres del Tribunal

Abans de continuar amb el judici, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid haurà de resoldre l'incident interposat avui contra Arturo Beltrán i María Tardón

Efe
2 min

MadridEl jutge Elpidio José Silva ha aconseguit ajornar el seu judici per prevaricació al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) fins que es resolgui l'índex de recusació presentat contra dos dels magistrats que el jutgen, que l'han acusat que hagi "jugat a la suspensió [del judici]".

Finalment, ha estat a la quarta sessió de la vista quan l'acusat ha forçat els tres components de la Sala a suspendre-la. Abans el TSJM haurà de resoldre aquest incident interposat avui per escrit al president del tribunal, Arturo Beltrán, i la magistrada María Tardón.

Ahir, el jutge va recusar "in voce" Tardón per haver format part de l'Assemblea General de Caja Madrid sota la presidència de Blesa, però la magistrada va rebutjar abstenir-se i va explicar que va ostentar aquest càrrec fins entrar a la carrera judicial l'abril del 2005. Per aquesta raó, la magistrada assegura que no va tenir coneixement dels fets pels quals Silva investigava Blesa, que daten del 2008.

Silva també ha demanat apartar Beltrán per la seva "falta d'imparcialitat" en no acceptar la renúncia del seu advocat, Cándido Conde-Pumpido, i per haver permès que Tardón continués al tribunal tot i formar part de l'Assemblea General de Caja Madrid sota presidència de Blesa. El jutge també pretén que Beltrán s'aparti perquè va integrar el tribunal inicial que havia de jutjar-lo, que va canviar la seva composició després que els dos magistrats acceptin la recusació que llavors va plantejar l'acusat per haver participat en la instrucció d'aquest procediment.

Silva també ha anunciat que ha presentat una demanda civil a tots dos davant la "flagrant i continuada violació" dels seus drets fonamentals, i els reclama 10 euros d'indemnització. Beltrán, per la seva banda, en declaracions a La Sexta, ha dit que "és evident que [Silva] ha guanyat temps" amb aquesta mesura.

stats