Economia 17/10/2012

Els sindicats convocaran la vaga general per al 14 de novembre

La Confederació Europea de Sindicats (CES) acorda la jornada global de protesta, que es traduirà en vaga a Espanya i Portugal, a l'espera de què facin Itàlia i França

Elena Freixa
1 min
Aquest any els sindicats ja han fet una vaga general i han intensificat la presència al carrer.

BarcelonaLa Cimera Social ha acordat a Brussel·les una mobilització global a nivell del sud d'Europa per al proper 14 de novembre que, en el cas d'Espanya, es traduirà en una nova vaga general, segons han confirmat fonts sindicals, que demà oficialitzaran la convocatòria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CCOO, UGT i la USO seran els sindicats convocants a Espanya en una jornada d'aturada general que també serà secundada en altres estats europeus. De fet, Portugal ja va convocar la vaga la setmana passada i hi ha molts números que Grècia s'hi adhereixi.

Malgrat el pacte assolit aquest dimecres en la trobada de la Confederació Europea de Sindical (CES), altres estats encara estan estudiant com secundaran la jornada de protestes. França, Bèlgica i Itàlia podrien convocar mobilitzacions però no vaga general, segons les mateixes fonts.

La convocatòria vol ser un clam contra les mesures d'austeritat "sense límits" aplicades pels governs i, en el cas d'Espanya, una protesta davant la política de retallades del govern de Mariano Rajoy.

Serà la segona vaga general convocada aquest 2012 després de la del passat mes de març, un fet que mai s'havia donat abans a l'estat. En el cas de Catalunya, a més a més, coincidirà en plena campanya electoral.

stats