LABORAL
Economia 14/12/2010

Els sindicats preparen una nova onada de mobilitzacions contra les retallades socials

Les concentracions es repetiran demà a les principals ciutats catalanes i culminaran amb una gran manifestació dissabte a Barcelona

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEls sindicats catalans ja ho tenen tot a punt per a les mobilitzacions convocades demà a tot l'Estat en contra de les retallades socials que comporten algunes de les mesures anunciades pel govern espanyol i a favor de que es mantingui l'estat del benestar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les accions de protesta seran una continuació del rebuig expressat durant la jornada de vaga general del 29 de setembre i culminaran amb una gran manifestació convocada per dissabte 18 de desembre a Barcelona.

La reforma de les pensions, que el govern espanyol vol tancar el mes que ve, és el principal punt d'enfrontament amb l'executiu, ja que els sindicats són contraris a allargar l'edat de jubilació als 67 anys.

El secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo, ha advertit avui que podrien optar per "altres formes d'expressió o mobilització" si el govern opta per reformar per decret. Així ha respost el líder sindical a les preguntes dels periodistes sobre la disposició dels sindicats a convocar una nova vaga general si el govern se salta l'acord social en aquesta qüestió.

Més d'una quarantena d'entitats i organitzacions socials a Catalunya ja han expressat el seu suport a aquestes accions convocades conjuntament per CC.OO. i UGT, que s'emmarquen en una jornada de mobilització d'abast europeu promoguda per la Confederació Europea de Sindicats (CES) per demà.

El sindicat Usoc també ha programat assemblees i concentracions i ha animat a que la gent s'hi sumi per tal que els governs europeus no facin plans d'ajustament de l'economia basats en retallades als treballadors, sinó que promoguin el creixement de l'ocupació.

Les mobilitzacions de demà es repetiran al llarg de tot el dia convocades per les diferents federacions sectorials i territorials dels sindicats.

Així, a les 11 hores hi haurà una concentració de treballadors de la indústria davant la subdelegació del govern espanyol a Barcelona i a la mateixa hora al Portal de l'Àngel hi haurà una mobilització del sector del comerç i l'hostaleria. Els dos col·lectius confluiran al migdia en una concentració davant de Foment del Treball.

Les concentracions es repetiran a Girona (al polígon Vilablareix i subdelegació del govern espanyol), a la rambla nova de Tarragona, a Terrassa al Mercadal, i als ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Vic o Igualada, així com davant de les oficines de treball de la Generalitat.

stats