Economia 09/06/2014

Sixte Cambra lamenta que el retard del corredor mediterrani frena l'economia catalana

El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona emplaça l'Estat a complir amb el calendari d'inversions

Acn
1 min

BarcelonaEl president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha lamentat que el retard en l'execució del corredor mediterrani afecta negativament la "competitivitat" i la "internacionalització" de l'economia catalana. En una entrevista a l'ACN, Cambra ha advertit que les empreses catalanes seran més o menys competitives en els mercats europeus en la mesura que aquest corredor ferroviari es desenvolupi i funcioni d'una manera eficient.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre els accessos ferroviaris definitius al Port de Barcelona, Cambra s'ha mostrat "confiat" que el Ministeri de Foment complirà el seu compromís i licitarà la infraestructura aquest estiu. "Amb aquest calendari, és complicat que els accessos estiguin operatius el 2015 i esperem que l'execució no vagi més enllà de 2016", ha declarat.

El president de l'Àrea Portuària de Barcelona ha explicat també que una possible independència afectaria poc al Port perquè té "plena autonomia financera i de funcionament, té una estructura pròpia i no depèn d'altres institucions".

stats