Economia 09/04/2015

Spottorno mai va comprovar si el que ingressava coincidia amb el seu sou a Caja Madrid

L'excap de la Casa del Rei no comptabilitzava les despeses que feia amb la 'black', sinó que "aproximava al màxim" el que gastava per no sobrepassar el límit

Efe
2 min
Spottorno, que va gastar 223.900 euros, admet que les targetes eren un mecanisme retributiu.

MadridL'excap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno mai va comprovar el que ingressava. Durant la seva compareixença com a imputat pel cas de les targetes 'black', Spottorno va explicar que va donar per bo allò que Miguel Blesa, expresident de Caja Madrid, li deia que cobraria com a sou en l'entitat, en el qual entraria la targeta opaca.

Spottorno també va declarar que va ser Ildefonso Sánchez Barcoj, exdirectiu de Caja Madrid i principal usuari de les targetes, qui li va entregar la visa pocs dies després d'haver assumit el seu càrrec com a director de la fundació de l'entitat, l'octubre de 2002. Hauria estat llavors quan Barcoj li va comunicar que la targeta era de "lliure disposició", amb un límit de despesa que ell mateix va fixar en 22.000 euros anuals. En aquell mateix moment, Barcoj també hauria informat a Spottorno que "no rebria informació ni extractes perquè el titular de la visa era Caja Madrid" i que seria l'entitat qui s'ocuparia de tot.

Comptabilitat "casolana"

L'excap de la Casa del Rei va arribar a gastar més de 223.800 euros en roba, mobles i electrodomèstic, entre d'altres. Segons les declaracions a les quals ha tingut accés l'agència Efe, per no sobrepassar el límit portava "una comptabilitat més aviat casolana" ja que ningú l'informava dels diners que gastava. Així doncs, "aproximava els càlculs el màxim possible" però possiblement es passava "uns quants centenars d'euros" del màxim.

"Jo declarava en el meu IRPF", va assegurar Spottorno, per explicar que el certificat que li entregaven des de Caja Madrid el presentava en la declaració de la renta i que, a més, coincidia amb l'esborrany que li proporcionava Hisenda.

A banda de no comprovar si el que ingressava es corresponia al que havia de cobrar com a salari, Spottorno va estar més d'un any sense retirar efectiu de la targeta "perquè no tenia el número pin".

stats