El superàvit de Catalunya va superar els 200 milions d'euros a l'octubre

Montoro assegura que la reducció del dèficit "té molt a veure" amb la intervenció a Catalunya

La Generalitat de Catalunya va registrar un superàvit de 212 milions d'euros a l'octubre, un mes després de la intervenció de les finances. Les xifres publicades aquest dijous pel ministeri d'Hisenda situen el dèficit de l'estat espanyol en un 1,5% del PIB fins al setembre, un 45% menys que el mateix mes de l'any anterior. 

En total són fins a nou les comunitats que van registrar superàvit a l'octubre, amb el País Basc (710 milions) al capdavant, seguida de les illes Canàries (526 milions) i Navarra (297 milions). Madrid encara té un dèficit de 294 milions d'euros. 

La intervenció de les finances es va fer amb la Generalitat en superàvit

Catalunya, doncs, millora les xifres que va aconseguir al setembre, quan el seu superàvit va ser de 140 milions d'euros. A més, l'octubre de l'any passat tenia un dèficit de 720 milions. De fet, l'ARA ja va avançar que Catalunya havia tancat l'octubre amb superàvit primari, cosa que acosta la Generalitat a complir l'objectiu de dèficit d'enguany. 

Montoro avança que complir l'objectiu està "a tocar"

Abans de publicar les xifres de dèficit del conjunt de les administracions públiques, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, havia avançat que l'adminsitració central ha rebaixat el dèficit fins a l'1,5% al novembre. Amb totes aquestes xifres, Montoro ha assegurat que complir l'objectiu de dèficit "està a tocar". 

A banda, el ministre d'Hisenda espanyol ha tornat a referir-se a la situació política quan ha assegurat que aquestes xifres demostren que ni "la crisi política més important de la democràcia" ha impedit que continuï el creixement econòmic espanyol, la creació d'ocupació i la reducció del dèficit públic al ritme actual. Per això, Montoro assegura que "té molt a veure" amb l'actuació del govern espanyol en el control de les finances públiques a Catalunya i l'aplicació del 155.