Economia 10/07/2012

El primer supermercat virtual d'Europa s'instal·larà a una estació de tren de Barcelona

La companyia de distribució catalana Sorli Discau implantarà a la parada de Ferrocarrils de Sarrià una virtualització de supermercat que permetrà fer compres a través de 'smartphone'

Dani Sánchez Ugart
1 min
Fotomuntatge de Sorli Virtual / SORLI DISCAU

BarcelonaFer la compra a través del mòbil, enmig d'una estació de tren, i sense haver de carregar els productes que s'adquireixin. Aquests són els ingredients bàsics de Sorli Virtual, una iniciativa pionera a Europa que la cadena de supermercats Sorli Discau posarà en marxa abans de finals de mes a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sarrià.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha presentat aquest dimarts la proposta, que consisteix en un pòster, amb més de 400 referències bàsiques impreses i un codi QR per a cadascuna (una mena de codi de barres que els telèfons intel·ligents poden llegir, i que condueix a una adreça d'internet). Els clients hauran d'escanejar els productes que volen comprar amb el seu 'smartphone', identificar-se a la web de la companyia i, seguidament, rebran una trucada per concretar a quina hora volen que els arribi la comanda a casa.

La companyia espera que el nou mecanisme de venda tingui una facturació semblant a la d'un supermercat mitjà (entre 60.000 i 100.000 euros). A més, els beneficis que s'obtinguin durant els sis primers mesos es destinaran íntegrament al Banc dels Aliments de Barcelona.

stats