Economia 04/05/2015

El Suprem obliga Air Nostrum a mantenir vigent el conveni col·lectiu

L'alt tribunal dóna la raó al sindicat de pilots Sepla i garanteix la ultraactivitat del conveni dels treballadors de l'aerolínia valenciana

Ara
1 min
Un avió d'Iberia, operat per Air Nostrum, enlairant-se. / AIR NOSTRUM

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha fallat que Air Nostrum ha de mantenir vigent el conveni col·lectiu actual, segons ha informat aquest dilluns Europa Press. L'alt tribunal dóna així la raó al sindicat de pilots Sepla, que havia recorregut a la justícia per aconseguir la ultraactivitat del conveni, és a dir, el manteniment de les condicions laborals actuals fins que s'acordi un nou conveni.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sentència, emesa el 17 de març, es basa en la clàusula del conveni que determina que "denunciat el conveni i finalitzat el període restant, restaran vigents les clàusules normatives del conveni fins que no es produeixi l'entrada en vigor del conveni que hagi de substituir el present". El Suprem ratifica amb aquesta decisió una sentència que va emetre el 23 de juliol del 2013.

El conveni en qüestió, el tercer signat entre l'aerolínia valenciana i els treballadors, va expirar el 2006 i es va prorrogar fins al 2010. El setembre d'aquell any, el Sepla va denunciar el conveni i Air Nostrum va presentar un expedient de suspensió temporal d'ocupació que l'Audiència Nacional va declarar nul per un defecte de forma.

Tot seguit, la companyia va presentar un expedient d'inaplicació de determinades condicions laborals que sí va ser autoritzat. La pretensió d'Air Nostrum era que els treballadors de l'aerolínia es regissin per l'Estatut dels Treballadors a partir del 8 de juliol del 2013, intenció que el Suprem ha tombat.

El desembre de l'any passat una altra sentència del Suprem ja deixava sense efectes la limitació de la ultraactivitat que havia dictaminat el govern de Mariano Rajoy mitjançant la reforma laboral.

stats