FISCALITAT
Economia 24/12/2011

Una escletxa legal permet el tancament de caixes

El principi de coordinació entre administracions defensa el contribuent que vulgui pagar a Hisenda a través de l'Agència Tributària Catalana sempre i quan pagui a temps i n'informi a Hisenda.

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaSempre que algú proclama que Catalunya ha de fer un tancament de caixes –Òmnium Cultural ho ha fet aquesta mateixa setmana– la resposta és que és impossible. I l'argument és que l'administració que recapta els dos grans impostos que existeixen (l'IRPF i l'IVA) no és la Generalitat, sinó l'Estat, i que per tant la clau de la caixa està en mans del govern espanyol. Això és cert, però una escletxa legal permet que la Generalitat sigui qui recapti aquests impostos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si un ciutadà o una empresa ho vol, pot pagar el que li pertoqui a l'Agència Tributària de Catalunya, organisme nascut el 2008 amb l'objectiu de gestionar, recaptar i fins i tot liquidar –per delegació– els impostos estatals recaptats a Catalunya, segons explica a la seva pròpia web. Aleshores comunica a Hisenda (Agència Tributària) que ja ha abonat els impostos a l'agència catalana i deixa en mans de la Generalitat la decisió de transferir aquests diners a l'Estat.

Qui vulgui pagar a Hisenda a través de la Generalitat ha de seguir cinc passos.

Podeu llegir la notícia completa a l'ARA PREMIUM

stats