Economia 02/10/2014

La família Tarragó, cofundadors de Ficosa, marxa de l'empresa amb la venda a Panasonic

El grup japonès ha comprat el 49% del fabricant de components de l'automòbil i la família Pujol en mantindrà la majoria accionarial

E. F.
1 min
ELS PUJOL OBREN L’ACCIONARIAT DE FICOSA
 El president de Ficosa, Josep Maria Pujol, i el seu fill i conseller delegat (a l’esquerra), Xavier Pujol, negocien l’entrada d’un aliat industrial per dur a terme projectes en el camp del vehicle elèctric i dels sistemes de comunicació integrats al cotxe.

BarcelonaL'entrada de Panasonic al capital de Ficosa, amb la compra del 49% de l'empresa, ha servit per posar pau entre les nissagues fundadores i copropietàries fins ara de l'empresa. Els Tarragó abandonaran la companyia amb la venda del seu paquet accionarial als japonesos i els Pujol seguiran a l'empresa amb la majoria de l'accionariat.

Ficosa no ha donat a conèixer l'import que rebran els Tarragó per la seva part de Ficosa, tot i que l'operació de compra de Panasonic s'ha xifrat en uns 200 milions d'euros.

Totes dues famílies estaven enfrontades als tribunals des del 2011, quan els Tarragó van denunciar els seus socis i parents (els fundadors eren cunyats) d'haver maniobrat per trencar l'equilibri accionarial del grup. Amb el pacte, tots dos enterren els processos judicials engegats.

Josep Maria Pujol seguirà al capdavant de Ficosa com a president i el seu fill, Xavier Pujol, mantindrà el càrrec de conseller general. L'entrada efectiva de Panasonic es tancarà el març del 2015, segons ha informat aquest dijous l'empresa en un comunicat.

stats