Start-ups
Economia Tecnologia 26/04/2023

La catalana Top Doctors aixeca 8 milions d'euros de finançament

El fons Mars Growth Capital i Liquidity Group entren per primera vegada a Espanya a través de la 'medtech'

2 min
Cofundadors de Top Doctors

BarcelonaLa catalana Top Doctors, una medtech especialitzada en la transformació tecnològica i digital del sector sanitari, ha rebut vuit milions d'euros de finançament de la mà del fons Mars Growth Capital i de Liquidity Group. Es tracta de la primera transacció financera d'aquestes dues firmes a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest capital, Top Doctors preveu seguir creixent de manera orgànica (sense compra d'altres empreses) oferint serveis digitals a metges, clíniques, hospitals, farmàcies i laboratoris. "Aquests fons serviran perquè Top Doctors pugui finançar adquisicions complementàries alineades amb l'estratègia de creixement en què convergeixen salut i tecnologia. També ajudarà a millorar i invertir en l'oferta de productes de Top Doctors, cosa que ens permetrà oferir als nostres clients i pacients un servei encara més complet”, assegura Alberto E. Porciani, conseller delegat de la medtech.

El desembarcament a Espanya de Mars Growth i Liquidity Group se suma a la seva cartera de més de 46 països arreu del món on ja aporten finançament. De fet, a més d'aportar finançament, s'han compromès a treballar a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. "Top Doctors s'alinea amb els nostres valors compartits de suport a les empreses que tenen un impacte positiu en la societat", assenyala Satoshi Uchikawa, director d'inversions de Mars Growth Capital i Liquidity Group.

10 anys de Top Doctors

La medtech celebra aquest 2023 el seu desè aniversari, i suma aquesta operació als bons resultats que ja va aconseguir el 2022, quan va tancar l'exercici amb una facturació de 18,5 milions de dòlars, un 30% més respecte al 2021. Des que la van fundar Alberto E. Porciani i Lorena Bassas, el grup ha aconseguit posicionar-se en el sector mèdic i ja és present en vuit països: Espanya, Itàlia, el Regne Unit, Mèxic, Colòmbia, Xile, l'Argentina i l'Aràbia Saudita.

Top Doctors va néixer amb l'objectiu de desenvolupar i posar a disposició de tot el sector sanitari tecnologia per facilitar l'acostament i millorar la comunicació amb els pacients arreu del món. Ho fa a través del desenvolupament de sistemes de telemedicina i sistemes tecnològics i digitals que, segons la companyia, "completen el cercle assistencial del pacient d'una manera àgil, fiable i totalment segura".

stats