Economia 20/09/2019

Telefónica i Atresmedia s'uneixen per fer front a Netflix, HBO i Amazon Prime Video

Les dues companyies espanyoles crearan un gegant audiovisual

Ara
1 min
Silvio González y Emilio Gayo han segellat l'acord.

BarcelonaAtresmedia, el grup propietari d'Antena 3 TV i La Sexta, i controlat per Planeta, i Telefónica, l'operadora de telecomunicacions presidida per José María Álvarez-Pallete, han negociat i tancat un acord per crear una companyia, participada al 50%, per produir continguts de ficció, especialment sèries de televisió i pel·lícules, per fer front d'una manera més equilibrada, amb més recursos i més escala, als grans estudis nord-americans (les 'majors'), així com a les plataformes de distribució en 'streaming' com Netflix, Amazon Prime Video, HBO (controlada per AT&T) o Disney, segons ha confirmat aquest divendres les dues companyies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les companyies han signat un principi d'acord que conclourà en la constitució de l'empresa conjunta, un cop hagin superat l'aprovació de les autoritats de la competència. Atresmedia opera en el mercat de la televisió en obert i Telefónica en el de la televisió de pagament.

La idea de la nova companyia és la de produir sèries per a Movistar+ així com per a Atresmedia, però també per a tercers. Fonts pròximes al procés destaquen que la companyia apostarà per la producció en castellà i a Espanya, que s'està mostrant molt competitiva en costos davant d'altres països, i que generarà un important volum de llocs de treball.

El procés de negociació, en el qual han participat Sergio Oslé, el president de Movistar+, i Javier Bardají, director general d'Atresmedia TV, ha culminat amb un acord assolit pel president de Telefónica España, Emilio Gayo, i el conseller delegat d'Atresmedia, Silvio González.

L'acord arriba després que Mediaset acordés la fusió amb la seva filial espanyola per créixer en la producció de continguts.

stats