Economia 24/03/2015

Telefónica es ven la seva filial britànica a Hutchison per 14.000 milions d'euros

La companyia tanca un acord definitiu amb el grup de Hong Kong per la venda d'02 amb l'objectiu principal de reduir el deute 

Europa Press
1 min
O2 es fusionarà amb la filial de Hutchison, mentre que Telefónica apostarà per l’Amèrica Llatina.

MadridLa companyia de telefonia presidida per César Alierta, Telefónica, ha anunciat aquest dimarts un acord definitiu per la venda de la seva filial anglesa O2 al grup de Hong Kong Hutchison Whampoa, per 14.000 milions d'euros a tipus de canvi actual. El pacte ja es va anunciar a principis d'aquest any, quan va avançar que l'objectiu d'aquesta operació era dedicar bona part dels fons rebuts a reduir el deute i situar-lo per sota dels 43.000 milions d’euros.

En concret, Hutchison compra O2 per 10.250 milions de lliures la filial britànica de Telefónica, O2. L'operació es farà amb un pagament inicial de 9.250 milions de lliures esterlines (uns 12.640 milions d'euros) i un pagament aplaçat addicional de 1.000 milions de lliures (uns 1.360 milions d'euros), que s'abonarà més endevant, quan l'operadora conjunta (la suma de Hutchinson 3G UK i 02) arribi a un determinat flux de caixa.

Aquest acord tanca les "negociacions exclusives" que les dues companyies van anunciar que mantindrien després de confirmar l'operació sense un acord tancat a finals de gener.

stats