Economia 01/04/2014

Telefónica compra eyeOS, l'empresa de Pau Garcia-Milà

La companyia mantindrà la seu i la plantilla a Barcelona

Europa Press
1 min

BarcelonaTelefónica ha adquirit l'empresa catalana eyeOS per tal de reforçar en un futur la seva oferta de serveis 'cloud' mòbils i fomentar el desenvolupament de solucions tecnològiques de programari lliure, segons ha informat la companyia, que no ha facilitat l'import de l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, eyeOS, que es mantindrà com una empresa filial de Telefónica amb la seva seu i plantilla a Barcelona, permetrà a la multinacional reforçar la seva posició en la virtualització d'escriptoris oferint una solució "senzilla i eficaç" per a les petites i mitjanes empreses i l'administració pública.

La firma presidida per César Alierta treballarà en els propers mesos en la consolidació i ampliació de la proposta tecnològica d'eyeOS amb el propòsit d'estendre la seva comercialització a Espanya i tots els països on opera. Telefónica ha assenyalat que la tecnologia d'eyeOS, que va desenvolupar el primer escriptori web de programari lliure, complementa la seva estratègia enfocada en el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en estàndards oberts.

Per al cofundador d'eyeOS, Pau Garcia-Milà, l'adquisició d'eyeOS demostra la voluntat d'una "gran companyia" com Telefónica per treballar amb 'start-ups' i el seu "caràcter obert" cap a la innovació, buscant també el talent i les millors idees fora de la seva estructura.

Per la seva banda, el director d'innovació de producte a Telefónica i president i conseller delegat de Telefónica R+D, David del Val, ha assenyalat que la integració d'eyeOS a Telefónica permetrà incorporar les capacitats tecnològiques d'un "gran" equip de professionals capaç de desenvolupar una nova generació de serveis 'cloud' basats en tecnologies obertes i cobrir millor les necessitats de segments tan importants com el de l'administració pública i pimes amb una proposta "escalable i rendible".

stats