Economia 01/09/2020

Telefónica posa en marxa una primera versió de la 5G per al 75% de la població

L'operadora farà servir la infraestructura actual de la 4G per desplegar la nova xarxa aquest any

Ara
2 min
El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

BarcelonaTelefónica posarà en marxa una primera xarxa 5G a Espanya, fet que permetrà que el 75% de la població espanyola pugui accedir a aquesta tecnologia abans que acabi l'any. Segons ha anunciat la companyia aquest dimarts, aquesta serà una primera versió de la 5G que no disposarà de tots els beneficis d'aquesta tecnologia però que, diuen, s'hi acostarà bastant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operadora de telecomunicacions, que llançarà una oferta tant per a clients particulars com per a empreses, defensa que aquesta tecnologia pot beneficiar sectors clau com el transport, el turisme, l'energia, l'automoció o la salut.

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha destacat que l'encesa de la xarxa 5G de la companyia "és un salt de nivell cap a la hiperconnectivitat que canviarà el futur d'Espanya". Aquesta decisió arriba just després que el diari Expansión avancés que la seva competidora Orange estava a punt de posar en marxa la seva infraestructura durant la primera quinzena de setembre.

Com serà aquesta xarxa? Per començar, en la primera fase farà servir emplaçaments de la 4G per desplegar la connexió de nova generació. Tot i així, per als clients particulars aquesta millora ja comportarà un increment important de la velocitat d'internet i, sobretot, una reducció en la latència (és a dir, el retard en la transmissió d'informació). Aquest últim punt és clau en àmbits com els videojocs en línia o l'streaming, ja que implica que els continguts arriben en temps real o no s'aturen en plena reproducció. La latència és un factor decisiu per a tecnologies com el cotxe connectat o la indústria 4.0.

"És una 5G per a tothom, sense excepcions. En totes les comunitats autònomes. Amb aquest impuls, Telefónica accelera la digitalització de les pimes, de les administracions públiques i dels ciutadans. Com la fibra i com tantes altres coses grans, la 5G és Telefónica", ha manifestat el primer executiu de la companyia.

stats