Economia 16/10/2012

Teléfonica traurà a borsa el 23,17% de la seva filial alemanya

El grup espanyol calcula col·locar al mercat més de 258,7 milions d'accions i explica que continuarà tenint "àmplia majoria" en el control de Telefónica Alemanya

Efe
1 min
Telefónica, presidida per César Alierta, s'ha hagut de vendre Atento després de no aconseguir treure-la a la borsa a principis d'any.

BarcelonaTelefónica traurà a la borsa de Frankfurt el 23,17% de la seva filial a Alemanya a un preu per acció d'entre 5,25 i 6,50 euros, de manera que la societat quedarà valorada entre 5.863 i 7.259 milions d'euros i el grup espanyol mantindrà una "amplia majoria de control" en el seu capital (76,83%), segons ha defensat avui l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En total, el grup Telefónica col·locarà al mercat 258.750.000 accions, incloent-hi els títols amb opció a compra reservats als bancs col·locadors (anomenats 'greenshoe'), segons consta en el comunicat transmès aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Està previst que el procés de col·locació s'iniciï aquest dimecres i s'allargui fins al 29 d'octubre, així com que les accions cotitzin a la borsa de Frankfurt el 30 d'octubre.

L'oferta inclou un tram destinat a inversors institucionals i minoristes a Alemanya i Luxemburg juntament amb col·locacions privades en certes jurisdiccions fora d'aquests països.

La companyia té previst proposar a la junta d'accionistes que celebrarà el 2013 el repartiment d'un dividend en metàl·lic, al voltant de 500 milions d'euros, corresponent a l'exercici 2012, una quantitat que espera que s'incrementi "en els propers anys".

En el primer semestre de l'any, Telefónica Alemanya va facturar 2.554 milions d'euros, el 5% més que l'any passat, i va aconseguir un resultat operatiu abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions (oibda) de 597 milions, el 12% més.

La filial del grup Telefónica va acabar el semestre amb un benefici net de 55 milions d'euros, més del doble del que va aconseguir el 2011 (23 milions).

Telefónica Alemanya, que va tancar el 2011 com el tercer operador de telecomunicacions al mercat alemany per volum d'ingressos, disposava, el 30 de juny, de 25 milions d'accessos.

stats