Economia 09/05/2019

Torra felicita l'ANC per la victòria a la Cambra i Valls la qualifica de "molt greu"

El candidat a l'alcaldia de Barcelona lamenta que la institució "caigui en mans independentistes"

Ara
1 min
Imatge general de les votacions a la Cambra de Comerç de Barcelona.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat l'Assemblea Nacional Catalana per la victòria a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona de la seva candidatura impulsada conjuntament amb el Cercle Català de Negocis. La llista sobiranista es va endur 32 dels 40 epígrafs que se sotmetien ahir a votació, deixant enrere els resultats de favorits com Enric Crous i Carles Tusquets.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans, Manuel Valls, ha considerat aquest dijous que era "molt greu" que la Cambra de Comerç "caigui en mans independentistes". En un col·loqui a Foment del Treball, s'ha mostrat "preocupat" pels resultats de les eleccions de la cambra, on ha guanyat l'ANC amb 32 membres electes d'un total de 40.

"És una nova etapa que pot portar al desastre", ha avisat l'exprimer ministre francès, que ha remarcat la importància d'aquesta institució. En general, Valls ha constatat que la realitat de Barcelona en xifres és "escandalosament dolenta" en matèria de seguretat, habitatge, desigualtats socials i inversió.

El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, també ha lamentat la victòria de la candidatura impulsada per l'ANC i ha atribuït el resultat al fet que "el nacionalisme és colonitzador". Bou ha considerat que els resultats de l'entitat sobiranista són la pitjor notícia perquè ja s'ha dedicat durant anys a dominar el sector social, i ha insistit que el triomf independentista a la Cambra serà molt negatiu perquè l'ANC és "divisió i fractura".

stats