Economia 16/11/2013

La torre Agbar serà un hotel de gran luxe del grup Hyatt

Emin Capital compra l'edifici dissenyat per l'arquitecte francès Jean Nouvel, segons informen 'Expansión' i 'La Vanguardia'

Ara/efe
2 min

BarcelonaEl grup hoteler Hyatt desembarcarà a Espanya amb un hotel ubicat en un edifici emblemàtic. Segons informen aquest dissabte el diari 'Expansión' i 'La Vanguardia', Emin Capital compra la torre Agbar per convertir l'edifici en un hotel de cinc estrelles gran luxe i un espai d'oci també de luxe. El preu de l'edifici és, segons 'Expansión', de 250 milions d'euros. 'La Vanguardia' recull que l'edifici es ven per 150 milions.

L'operació de compra de l'edifici, que el grup hoteler vol convertir en un espai obert al públic que podria rebre 1,5 milions de visites a l'any, es troba molt avançada. El pla dissenyat per Hyatt preveu una inversió de 35 milions d'euros per transformar l'edifici d'oficines. L'espai hoteler i lúdic que s'està dissenyant també tindrà restaurants.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha valorat l'operació, però en una entrevista a Catalunya Ràdio ha aclarit que "una transformació de la torre en un hotel, abans ha de passar els permisos i els papers pertinents" perquè l'operació es pugui fer de manera correcta i seguint els requisits legals.

Emin Capital va ser creada per Jordi Badia i compta amb tres socis a l'Amèrica Llatina. Segons 'Expansión', la gestora ha aixecat un quart fons de 400 milions d'euros a Europa. La torre Agbar és la primera adquisició i se n'estan negociant més.

La compra de la torre Agbar, diu també 'Expansión', és la inversió més important que s'ha fet enguany a Barcelona i supera la venda de l'Hotel W Barcelona, que va ser adquirit pel fons de Qatar Diar per 200 milions d'euros.

La torre Agbar va ser promoguda per la immobiliària Layetana i es va inaugurar el 2005 amb la companyia d'aigües com a llogater. El 2007 la immobiliària la va vendre a la societat Azurelau i Agbar la va adquirir el 2009.

stats