Automoció
Economia 28/05/2021

Torrent inicia el mandat amb una visita a Seat després de les crítiques al Govern

El conseller d'Empresa considera una prioritat la planta de bateries per al cotxe elèctric

3 min
Wayne Griffiths i Roger Torrent a la planta de Martorell.

Tot un gest del conseller d'Empresa i Ocupació, Roger Torrent. El seu primer acte oficial, després de la presa de possessió, ha sigut una visita a la planta de Seat a Martorell, on s'ha entrevistat amb el president de la companyia, Wayne Griffiths, i amb el president del comitè d'empresa i màxim únic representant de la marca catalana en el consell de supervisió del grup Volkswagen, Matías Carnero. La visita de Torrent es produeix després que cap membre de l'anterior Govern anés a l'acte, amb presència del rei Felip i el president espanyol, Pedro Sánchez, en què es va anunciar la intenció de fer una planta de bateries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta plantada del Govern va caure molt malament a Seat i tant el president de la companyia com el màxim representant dels treballadors no van estalviar-se les crítiques a l'executiu català. Però sembla que la relació canvia. Aquesta mateixa setmana Wayne Griffiths es va felicitar per la formació del nou Govern i va destacar el bon diàleg amb el nou president català, Pere Aragonès, i la visita d'aquest divendres de Torrent a Martorell pot destensar la situació.

A més, el nou conseller, a l'unificar-se les carteres d'Empresa i Ocupació, es converteix gairebé en l'interlocutor únic de l'executiu català per a l'automobilística. Les preocupacions de la cúpula de Seat passen per incentivar la mobilitat elèctrica amb ajudes als compradors del cotxe elèctric, el desplegament de la infraestructura de recàrrega i la formació professional dual per preparar joves davant el repte del vehicle elèctric. I el desplegament del pla Moves III, d'ajudes als compradors de vehicles i a la infraestructura de recàrrega, i la formació professional depenen ara d'una sola conselleria, la de Roger Torrent.

Sobre la visita de Torrent a Seat, ha planat el projecte de planta de bateries que la companyia vol impulsar amb Iberdrola i el govern espanyol per poder fabricar cotxes elèctrics a Martorell a partir del 2025. Per a Torrent, la planta de bateries és una prioritat "pel seu poder transformador de l'economia", segons ha explicat després de la visita. El nou conseller ha dit que la Generalitat lluitarà políticament "des de tots els punts de vista perquè [la planta] es pugui fer a Catalunya", al ser una peça clau que necessita el territori en aquest moment.

Sobre aquest projecte, Torrent ha assegurat que el Govern mostrarà determinació al concretar apostes estratègiques que impliquin els fons Next Generation EU i que s'anunciaran qüestions al respecte com més aviat millor. També ha posat èmfasi en la importància de Seat i Cupra, "no només en clau empresarial i de treball", sinó també de perspectiva estratègica de futur a Catalunya.

Notícies sobre Nissan d'aquí pocs dies

El conseller ha visitat Seat just el dia que es compleix un any de l'anunci del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya i amb els plans de reindustrialització pendents. Roger Torrent ha dit que podrà donar "notícies" als treballadors de Nissan en els pròxims dies sobre la reindustrialització de les seves plantes, conscient que el calendari és "urgent". Torrent ha assegurat que ell i el seu equip encara s'estan "situant" en el departament i que la setmana que ve té previstes diferents trobades amb els agents implicats en la reindustrialització de Nissan.

"En els pròxims dies i setmanes podrem donar notícies perquè, efectivament, el calendari és urgent i necessitem poder donar inputs i missatges no només als treballadors, sinó a la ciutadania en general", ha dit el conseller.

stats