Economia 03/04/2019

Toyota allibera 24.000 patents dels seus vehicles híbrids

El fabricant assenyala que oferirà assistència tècnica a empreses que utilitzin les seves patents

Ara
1 min
El sistema elèctric podria arribar a fer calar el motor de gasolina

BarcelonaEl fabricant automobilístic japonès Toyota ha anunciat aquest dimecres que alliberarà prop de 24.000 patents dels seus models de vehicles híbrids amb l'objectiu de promoure el desenvolupament de la tecnologia al sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'empresa, aquestes mesures ajudaran a seguir fomentant l'ús generalitzat de vehicles elèctrics i a reduir les emissions contaminants aprofitant la tecnologia de què disposen. En aquest sentit, Toyota alliberarà al voltant de 23.740 patents que ha anat desenvolupant al llarg dels últims 20 anys i les mantindrà obertes fins a l'any 2030.

D'altra banda, la companyia japonesa ha afirmat que ha decidit oferir un servei d'assistència tècnica gratuïta a altres fabricants que vulguin desenvolupar projectes relacionats amb la mobilitat sostenible o comercialitzar vehicles electrificats. D'aquesta manera els fabricants rebran l'ajuda necessària per utilitzar motors elèctrics o altres unitats de control de la marca Toyota.

El vicepresident de l'empresa i membre del consell, Shigeki Terashi, ha afirmat que han decidit que "és el moment de col·laborar" a partir del gran volum de consultes que l'empresa rep sobre els seus sistemes d'electrificació dels vehicles per part d'altres empreses automobilístiques. "Hem alliberat les patents al reconèixer la necessitat de popularitzar els motors híbrids i les tecnologies d'electrificació", ha afegit Terashi.

Un estudi de l'Agència Internacional d'Energia ha constatat que el mercat de vehicles híbrids podria arribar al 43% del volum d'automòbils venuts al 2030, mentre que els vehicles elèctrics podrien suposar l'11% del total el mateix any.

stats