Economia 27/04/2015

El fabricant de mitjons Carlomagno acomiadarà mitja plantilla, segons els treballadors

El fabricant de mitjons, nascut el 1950, ha justificat la decisió per "l'elevat cost" de produir a Igualada, segons el diari anoia.cat

1 min
Alguns dels proveïdors tèxtils de les grans multinacionals de distribució han optat per tornar a reubicar-se en els mercats de proximitat del Marroc i Portugal.

La firma tèxtil d'Igualada Carlomagno acomiadarà pràcticament la meitat de la plantilla, segons han explicat els seus treballadors i com publica aquest dilluns el diari digital anoia.cat. D'aquesta manera, 16 dels 36 treballadors del seu personal actual perdrien la feina i serien indemnitzats amb "el mínim import previst per la legislació vigent", segons els afecgtats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors del fabricant de mitjons alerten que l'empresa justifica la decisió per "l'elevat cost de seguir produint a Igualada" i traslladaria la totalitat de la producció a tercers països, com ara la Xina. Actualment, l'expedient d'acomiadament col·lectiu està en fase de consultes i l'empresa, fundada el 1950, hauria al·legat una baixada en la xifra de negoci i dificultats en l'accés al crèdit per justificar els acomiadaments.

Ana Tomé, advocada del Col·lectiu Ronda que representa la plantilla en la negociació, creu que es tracta "d'una deslocalització per tal d'incrementar el benefici traslladant la producció a països amb menors costos laborals i no pas per superar cap dificultat econòmica".

La plantilla de Carlomagno té una mitjana de 52 anys i la majoria de treballadors porten al voltant de 30 anys a l'empresa familiar..

stats