Economia 28/08/2019

Els tripulants de cabina de Ryanair hauran d'operar el 60% dels vols peninsulars i tots els trajectes a illes

El sindicat USO qualifica els serveis mínims d'abusius i convoca una concentració a Madrid

Ara
2 min
Un avió de Ryanair enlairant-se a Girona / ACN

BarcelonaEl ministeri de Foment ha decretat aquest dimecres al matí els serveis mínims que els tripulants de cabina de Ryanair hauran de complir en les jornades de vaga convocades per al setembre. L'aerolínia irlandesa està obligada a garantir el 100% dels vols que es dirigeixin a illes, el 60% dels vols peninsulars i dels trajectes internacionals amb un desplaçament igual o superior a cinc hores, i el 35% dels vols nacionals amb trajectes alternatius inferiors a les cinc hores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Una altra vegada estem davant d'uns serveis mínims abusius, superiors a les anteriors convocatòries de vaga, ja que s'estableix l'arrodoniment a l'alça i així es limita excessivament el dret dels treballadors a secundar la vaga", ha reaccionat Jairo Gonzalo, secretari d'organització d'USO Sector Aeri. El juliol de l'any passat, els serveis mínims en dues aturades similars van ser del 100%, del 59% i del 35% respectivament.

"Foment ha tornat a mirar per Ryanair, però ningú d'aquest govern en funcions mira per tots nosaltres i pel futur dels 512 treballadors que poden perdre la seva feina pel tancament de bases", ha afegit. El sindicat, de fet, ha comunicat concentracions davant dels ministeris de Treball i Foment, a Madrid, els pròxims 2 i 6 de setembre, per "exigir al govern, d'una vegada per totes, que defensi els drets dels més de 1.800 treballadors de Ryanair a Espanya". Empleats, ha insistit, "que sempre ha tingut en segon pla".

Els tripulants de cabina de la companyia aèria han convocat aturades els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre. A més, aquest dimecres s'ha sabut que els pilots de Ryanair donaran suport la convocatòria: el sindicat Sepla ha presentat la sol·licitud per convocar una vaga de cinc dies entre els comandants de l'aerolínia a l'Estat. Les aturades estan previstes per als dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

stats