Economia 29/06/2015

Tsipras, desafiant: "No ens faran fora de l'euro, el cost seria massa gran"

La 'troica' nega a Atenes la possibilitat d'allargar la seva oferta fins després del referèndum

Ara
1 min
Alexis Tsipras ahir a la sessió de constitució del nou Parlament grec.

BarcelonaEl primer ministre grec, Alexis Tsipras, està convençut que Grècia no abandonarà l'euro passi el que passi diumenge vinent al referèndum que ha convocat. "No ens faran fora de l'euro, el cost seria massa gran", ha assegurat en una entrevista en directe a la televisió grega aquesta nit.

Mentre parlava se sabia, a més, que l'oferta de la 'troica' no s'allargarà fins al dia del referèndum. Tant el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, com el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha insistit aquest dilluns que l'oferta que Atenes té sobre la taula expira aquest dimarts a les dotze de la nit.

Alexis Tsipras havia sol·licitat als socis europeus que s'ajornés el venciment de l'oferta perquè els grecs tinguessin l'oportunitat de votar-la. Això implicaria ajornar també el pagament de 1.500 milions que dimarts ha de fer Atenes a l'FMI. Però les autoritats europees s'hi neguen tot i que el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que, segons la seva opinió, hi estan havent negociacions en aquest sentit. Mentrestant, Grècia ja ha avisat que no pagarà els 1.500 milions a l'FMI.

Si es confirma que l'oferta no s'allarga, es podria produir una situació surrealista: els ciutadans grecs votaran diumenge sobre unes propostes que ja no existeixen.

stats