Economia 01/07/2015

L'Eurogrup estudia l'última proposta d'Atenes, que accepta gairebé totes les condicions de la 'troica'

Grècia rebaixa les exigències i accepta la pràctica totalitat de les propostes de les institucions a canvi d'un nou rescat

Europa Press
1 min
Tsipras

LondresL'Eurogrup, que aplega els ministres de Finances de la zona euro, es reuneix aquesta tarda per avaluar la nova proposta que ha fet el primer ministre grec, Alexis Tsipras, en la qual dóna la seva conformitat a la pràctica totalitat de la proposta plantejada per les institucions a finals de juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tsipras ha enviat una carta als responsables de la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) en la qual Atenes fa marxa enrere en bona part de les exigències que havia plantejat fins ara.

Segons informa el diari 'Financial Times', que ha tingut accés al document, Tsipras hauria comunicat als líders de les institucions la disposició del govern grec per acceptar pràcticament per complet la proposició plantejada, amb tot just uns quants canvis.

Grècia "està preparada per acceptar" aquest acord a nivell tècnic, "subjecte a les següents millores, addicions o clarificacions com a part de l'extensió del programa que acaba i el nou rescat, la petició del qual ha estat enviada avui, dimarts 30 de juny de 2015", exposa la missiva.

El primer ministre grec assenyala, a més, que, "com poden observar, les nostres esmenes són concretes i respecten íntegrament la robustesa i credibilitat del disseny del conjunt del programa".

stats